Wil je jouw dak een frisse uitstraling geven?

Je kijkt naar je dak en je denkt dat kan wel een opfrisser gebruiken. Je dak is namelijk een opvallend onderdeel van je huis en hier hoor je tevreden mee te zijn. Als je niet helemaal tevreden bent met je dak of toe bent aan vernieuwing dan is een dakkapel een perfecte oplossing. Een dakkapel zorgt er niet alleen voor dat het er mooi uit ziet, maar ook voor een uitbouw. Je creëert dus meer ruimte en het zorgt ook nog eens voor meer lichtinval door de nieuwe ramen. Een dakkapel 4 meter ongeveer is ideaal en dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Je komt er hier achter wat een dakkapel jou te bieden heeft.

Wat is een dakkapel precies?
Een dakkapel is een uitbouw die geplaatst wordt op je dak. Hierdoor krijg je meer ruimte en door de ramen die bij de dakkapel horen kan er ook meer licht in de kamer vallen. Een dakkapel is dus een stuk dat verticaal op je schuine dak wordt geplaatst en meerdere functies heeft. Aan de binnenkant heb je dus meer ruimte en meer lichtinval, maar je kan ook veel makkelijker genieten van het uitzicht buiten. Aan de buitenkant ziet het er verfrissend en mooi uit.

Materiaalsoort dakkapel
Voor de dakkapel kan je een keuze maken in verschillende materiaalsoorten. Hiervoor kan je altijd advies vragen aan experts. De meest voorkomende materialen zijn kunststof of hout. Kunststof ziet er niet alleen modern en strak uit, maar het is ook duurzaam. Het gaat erg lang mee en dit materiaal heeft geen onderhoud nodig. Het hoeft niet overgeschilderd te worden en het weer heeft geen invloed op kunststof. Kunststof is een erg goede optie hierdoor en relatief goedkoop.

Een houten dakkapel zorgt voor veel karakter en dit is perfect voor een authentiek huis bijvoorbeeld. Ook kan je hout schilderen wanneer je wil. Het gaat jarenlang mee, maar weersomstandigheden zoals regen of droogte hebben wel invloed op het materiaal. Het is dus een overweging of dit geschikt is voor jouw situatie en hier kan je uiteraard advies over krijgen van vaklieden.

Formaat en model dakkapel
Een dakkapel heeft meestal een plat dak, maar het kan ook in de vorm van een schuin dak of nokverhoging. Een tweezijdige nokverhoging wordt gebouwd vanuit de punt van het dak en loopt langs beide kanten van het huis. Een eenzijdige verhoging loopt langs één kant. Het formaat verschilt per huis, omdat dit maatwerk is en daarom hoort hier een offerte bij. Het voordeel van een dakkapel van 4,5 meter is dat je twee kamers kan uitbouwen hiermee en het zorgt voor veel natuurlijk lichtinval. Professionals bouwen een prefab dakkapel en dit betekent dat ze het dakkapel van te voren al in elkaar zetten waardoor het bevestigen hiervan al binnen één dag gerealiseerd kan worden.

Share: