Dit zijn dé badkamertrends van 2019

Badkamertrends 2019

Niet op vakantie dit jaar, maar in plaats daarvan de badkamer onder handen nemen? Dat kan veel keuzestress met zich mee brengen. Willen we alleen een douche of ook een ligbad? Welke tegels moeten het worden? Gaan we voor duurzaam? Om je alvast een beetje te helpen met dit soort vragen, hebben we de badkamertrends van 2019 voor je verzameld.

Badkamertrends

1. Beton

In 2019 zien we beton op verschillende manieren terug in de badkamer: in het wastafelmeubel en op vloeren en muren. Cement kan kil ogen, maar in combinatie met warme houttinten is dat niet het geval. Het grote voordeel van beton is dat het vrijwel onderhoudsvrij is. Je kunt ervoor kiezen om de hele badkamer in cement-stijl te verbouwen, maar een kleine touch met accessoires is ook leuk!

2. Je eigen spa

In de badkamer draait het om genieten. Lekker badderen en scrubben. De trend van dit jaar is om je eigen mini-spa voor thuis te creëren. Dit doe je bijvoorbeeld met veel houtwerk, geurkaarsen, luxe verzorgingsproducten en keurig opgerolde handdoekjes bovenin het kastje.

3. Marmer

Marmer geeft je badkamer een klassiek chique uitstraling en is bovendien tijdloos. Een goede investering dus, als je de badkamer gaat verbouwen. Marmer matcht overal mee en is, net als beton, onderhoudsvrij. Wit en grijs zijn de kleuren van 2019.

4. Statement tegels

Nee, we gaan de badkamer niet behangen. Dat is geen aanrader in vochtige ruimtes! Geef de muur een toffe look & Feel met statement tegels. Traditionele Spaanse tegels met een geheel eigen motief bijvoorbeeld of een paar tegels in een kek kleurtje, om de boel een beetje op te fleuren.

Eerst zelf ervaren

We kunnen ons voorstellen dat al die trends wel leuk klinken maar sommige dingen moet je toch eerst zien, voelen, aanraken en uitproberen voordat je overtuigd bent. Het ontwerp van je nieuwe badkamer staat niet in een uurtje op papier. Zorg dat je altijd goed voorbereid bent. Doe online voorwerk: kijk en vergelijk. En bezoek bijvoorbeeld deze showroom in Enter om complete badkamers te bekijken en zelf te ervaren. Misschien komt de kleur van de tegels die je in gedachte had in het echt wel heel anders uit. En wellicht spot je in de showroom ook producten waar je in eerste instantie niet aan gedacht had.

Share: