Een blokhut aanschaffen

Het blokhut kopen bij deblokhut is vaak een leuk proces. Je hebt namelijk veel keuze en vrijheid om een blokhut te kiezen die bij je past. Toch geeft deze vrijheid ook wat moeilijkheden: waar moet je bijvoorbeeld allemaal écht rekening mee houden? Wij zetten vandaag de belangrijkste tips voor je op een rij.

 

Tip 1: Let op de grootte

De belangrijkste factor om op te letten bij een blokhut is natuurlijk de grootte ervan. Dit heeft niet alleen te maken met de afmetingen van je tuin, maar ook met de materialen die je er in op wilt slaan of het doeleinde dat je met de blokhut hebt. Zo heb je voor opslag van de grasmaaier en andere gereedschappen een ander formaat nodig dan voor een gezellige blokhut om in te tafelen.

 

Tip 2: De eigenschappen van de blokhut

Er zijn verschillende eigenschappen van een blokhut waar je vooraf goed over na moet denken. Zo is er bijvoorbeeld de wanddikte, van 19, 28 of 45 millimeter dikte. Ook het dak, dat plat of schuin uitgevoerd kan worden, is belangrijk om over na te denken. Je keuze voor de vorm bepaalt namelijk ook de manier van waterafvoer en de mogelijke dakbedekking. Ten slotte moet je ook rekening houden met het plaatsen van ventilatieroosters, die vocht uit de blokhut kunnen voeren.

 

Tip 3: Maatwerk of standaardontwerp?

Als je tuin geschikt is voor een standaardontwerp, heb je vaak heel snel een blokhut gebouwd. Dit betekent namelijk minder kosten en een kortere levertijd. Daarmee geniet je al snel van je blokhut. Met een maatwerk-blokhut heb je wel meer vrijheid om de ideale blokhut voor jouw tuin en jouw wensen te bouwen, bijvoorbeeld door te kiezen voor speciale ramen of deuren. Zo maak je van jouw blokhut een uniek exemplaar dat perfect in je tuin past.

 

Tip 4: Voorbereiden en aanvragen

En last but not least nog een tip die zeker handig is als duidelijk is wat voor blokhut je wilt. Niet elke blokhut mag in elke gemeente worden gebouwd zonder vergunning. Dit heeft grotendeels te maken met de verschillende eisen rondom locatie, hoogte en / of grootte. Controleer daarom altijd of dit bij jouw gemeente nodig is. Heb je toestemming om te bouwen? Bereid de komst van je blokhut dan goed voor door een fundering te laten storten voor extra stevigheid en een langere levensduur.

Share: