Uit eten maar toch op de lijn letten doe je zo

Uit eten willen we allemaal. Als je op dieet bent, is het echter niet eenvoudig. Met enige regelmaat zeg je daarom een bezoek aan een restaurant af. Terwijl je wel degelijk uit eten kunt gaan en toch op je lijn kunt letten. Een restaurant Holten bezoeken is daarom weer mogelijk. Alleen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Als je hier eenmaal een handigheid in hebt, kun je genieten van iedere maaltijd buitenshuis. De menukaart zal daarbij ook niet beperkt worden door de keuzes die je kunt maken.

 

De menukaart goed bekijken

De menukaart van een restaurant is tegenwoordig vaak online te vinden. Hierdoor weet je op voorhand al wat er allemaal te krijgen is. Ga daarbij altijd voor gegrilde, gestoofde of gekookte gerechten. Daarbij kun je ook het aantal gangen beperken. Er zijn voldoende restaurants waar je ieder gerecht afzonderlijk kunt bestellen. Zo kun je bijvoorbeeld ook voor slechts een of twee gangen gaan. Als toetje neem je dan een kop thee of koffie. Hiermee beperk je het aantal calorieën dat je tot je neemt en kun je ervoor zorgen dat je toch een heerlijke maaltijd hebt.

 

Maak de maaltijd zelf gezond

Je kunt er ook voor zorgen dat je voor een gezondere maaltijd gaat. Zo kun je bijvoorbeeld vragen of de saus of dressing apart geserveerd kan worden. Zo heb je altijd zelf de keuze hoeveel je op jouw eigen gerecht doet. Daarbij bestel je drinken dat caloriearm is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan water of thee. Zo zorg je ervoor dat jouw maaltijd altijd in balans blijft en hoef je niet meer thuis te blijven als de rest van jouw familie of vrienden een gezellige avond uit heeft en naar een restaurant gaat.

Share: