Alles over wonen in Roosendaal

Wonen in Roosendaal

Denk je er over om te gaan wonen in Roosendaal? Roosendaal is een plaats in Noord-Brabant die veel te bieden heeft voor jong en oud. Of je nou houdt van winkelen of van culturele uitstapjes naar het theater, in Roosendaal kan het allemaal. In deze blog vertellen we je alles over wonen in Roosendaal.

Woning kopen of huren

Als je wil wonen in Roosendaal, kun je ervoor kiezen om een woning te kopen of te huren. Wil je een woning in Roosendaal kopen? Dan kan het handig zijn om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar kan je helpen met allerlei zaken, zoals de onderzoeksplicht, juridische zaken, bouwtechnische zaken en hoeveel het huis nou eigenlijk echt waard is. Het kan fijn zijn om een professional aan je zijde te hebben die veel ervaring heeft, want een huis kopen doe je niet regelmatig! Als je een huis wil kopen in Roosendaal kun je kiezen voor een bestaand huis of voor nieuwbouw. Denk dus goed na en maak de juiste keuze! Ook is het belangrijk om je te verdiepen in je hypotheek. En als je op zoek bent naar een makelaar in Roosendaal, kun je terecht bij Ludo van der Eijken.

Winkelen

Roosendaal is erg leuk om te winkelen. Er is niet alleen een centrum met leuke winkels, maar je kunt ook terecht bij McArthurGlen Rosada. Dit is een outletcentrum waar je terecht kunt voor kleding, schoenen en tassen voor een lagere prijs. Perfect dus voor mensen die van design houden maar liever niet de volledige prijs betalen! Daarnaast is McArthurGlen Rosada gewoon een hele gezellige plek om te winkelen. Alle winkels zijn makkelijk bij elkaar te vinden en het is de perfecte plek om een middagje te gaan winkelen met je vriendinnen. In het centrum vind je naast de losse winkels in het centrum ook een overdekt winkelcentrum: de Roselaar. In de Roselaar kun je lekker winkelen, ook als het weer wat minder is.

Activiteiten in Roosendaal

Naast winkelen zijn er nog meer activiteiten die je kunt doen in Roosendaal. Doe je liever iets cultureels? Dan kun je terecht bij Schouwburg de Kring. Hier zijn regelmatig theatervoorstellingen voor een gezellig avondje uit. Ook voor gezinnen zijn er leuke familievoorstellingen waar je met het hele gezin kunt genieten van een avondje uit! Verder kun je een bezoekje brengen aan het Tongerlohuys, waar je regelmatig exposities kunt bekijken. Natuurlijk kun je ook gewoon op de oude markt terecht voor een lekker drankje, een gezellig café of een leuk terras. Hier zijn ook restaurants te vinden en er worden regelmatig evenementen georganiseerd.

Verschillende wijken

In Roosendaal zijn er verschillende wijken, elk met zijn eigen voordelen. Als je in het centrum gaat wonen, heb je de winkels, terrasjes en cafés binnen handbereik. Wil je liever niet in het centrum wonen? Dan zijn er genoeg andere wijken die bijvoorbeeld perfect zijn voor gezinnen met kinderen. Verdiep je hier dus goed in voordat je in Roosendaal gaat wonen.

Share: