Het huis uitkiezen dat bij jou past

Administratiekantoor in Deventer

Het huis uitkiezen dat bij jou past

Ga je het ouderlijk huis verlaten en meteen je eerste stappen op de woningmarkt zetten? Of ben je een doorstromer op de woningmarkt? Een huis uitkiezen dat bij jou past is geen simpele beslissing. Hier gaat heel wat wikken en wegen aan vooraf. Waar wil je wonen? Hoeveel ruimte heb je nodig? En hoe regel je het financiële plaatje? We hebben het voor je op een rij gezet.

Huis uitkiezen? Bereid je goed voor!

Ook op de woningmarkt geldt het bekende gezegde: een goede voorbereiding is het halve werk! Vooral het financiële gedeelte vraagt om enige voorbereiding. Je wilt je hypotheek immers goed geregeld hebben, voor nu en voor later. Laat je informeren door verschillende aanbieders: de bank, een onafhankelijke hypotheekadviseur of een makelaar die hierin fullservice biedt. Het huizen kijken zelf kun je natuurlijk ook voorbereiden, door online het aanbod te bekijken en te bepalen wat je belangrijke speerpunten vindt voor je nieuwe woning.

Schakel een makelaar in

Een goede makelaar is ook belangrijk voor wie stappen wil maken op de woningmarkt. Een lokale specialist kent de omgeving als geen ander en is vaak als eerst op de hoogte van nieuw aanbod. In tijden van drukte op de woningmarkt is dit zeker geen overbodige luxe! Daarnaast kan een makelaar je helpen om mogelijke verborgen gebreken te signaleren, de biedingsstrategie te bepalen en om alles in orde te maken voor de verkoopakte. Een specialist in de buurt vind je simpel en snel met een Google search naar ‘makelaar + je woonplaats’, ‘makelaar Deventer’ bijvoorbeeld.

5 onmisbare verhuistips

  • Begin ruim van te voren met inpakken en sorteer je spullen per kamer, zodat de dozen op de dag van verhuizen gemakkelijk naar de juiste plek kunnen worden gebracht.
  • Doe grote aankopen – zoals een badkamer, keuken, bed en bank – ruim op tijd. Hiervoor geldt namelijk vaak een levertijd van ongeveer zes weken.
  • Zorg ervoor dat de vloeren en muren helemaal af zijn op de dag van oververhuizen. Zo hoef je niet meer te slopen en verven als de spullen eenmaal staan.
  • Kom je in tijdnood? Pak de belangrijkste kamers het eerst aan zodat je in ieder geval kunt douchen, eten en slapen!
  • Heb je twee linkerhanden? Schakel dan een expert in voor de lastige klussen.
Share: