De voordelen van Engels leren spreken

Engels leren spreken? Er zijn genoeg redenen te verzinnen om Engels te leren. Je kunt wereldwijd communiceren, zakelijke contacten aanknopen en nieuwe vrienden maken. Steeds meer bedrijven op alle continenten van de wereld maken gebruik van de Engelse taal of als een belangrijke tweede taal. Ook maken veel industrieën gebruik van Engels als eerste communicatietaal. Vandaar dat het heel belangrijk is om Engels te leren als je in een bedrijfsstructuur wilt gaan werken. Een aantal voordelen uitgelicht wat je hebt bij Engels spreken.

 

Vanaf je eerste lessen Engels word je competitiever

Er zijn tegenwoordig miljoenen mensen die Engels als een tweede taal hebben. Dat betekent dat in een zakelijke omgeving veel kandidaten voor dezelfde baan solliciteren. Er zijn wat dat betreft genoeg kansen, maar je moet wel een goed niveau Engels spreken om mee te kunnen dingen voor de baan. Met een cursus Zakelijk Engels spreken worden er je allerlei nieuwe kansen geboden. Dit geldt zeker als je het niveau bereikt dat je toelaat vloeiend Engels te spreken.

 

Grenzen zijn niet meer van belang

De verbindingen in de wereld worden steeds belangrijker. Tegenwoordig hebben miljoenen mensen toegang tot het internet en dat betekent dat er een wereldwijd netwerk is ontstaan van freelancers. Vind je reizen niet leuk, maar wil je toch met mensen uit andere landen werken, dan kan freelance een uitstekende keuze zijn. Je krijgt de mogelijkheid om thuis te werken en je expertise te laten excelleren. Meer dan 50% van de freelancers leven in Noord-Amerika, waardoor Engels de dominante taal is. Wil je als freelancer werken, dan geeft Engels je een groot marktbereik. Je kunt met klanten over de gehele wereld spreken en concurreren met native sprekers voor een baan.

 

Engels wordt door 1 op de 4 personen gesproken

Meer dan een op de vijf personen spreekt Engels op een bepaald niveau. Vandaar dat de mogelijkheden om connecties te maken op het werk oneindig zijn. Het aantal personen van de Engelse taal zal alleen maar groter worden, omdat steeds meer studenten hun carrièremogelijkheden willen verbreden en verbeteren. Veel bedrijven met Engels als eerste taal besteden hun diensten uit aan anderstalige landen en zodoende worden er nieuwe banen aangemaakt. In de wereld wordt de Engelse taal door 1.5 miljard mensen gestudeerd en dit is twee keer zoveel als bij een andere populaire taal zoals Frans.

 

Share: