De beste roeitrainer voor jouw cardio workout

Roeitrainer-kopen

Als je een grote fan bent fan fitness en sport, dan is cardio zeker een deel van jouw trainingsschema. Het is onlosmakelijk verbonden met een evenwichtige training. Door te kiezen voor cardio houd je je lichaam in topvorm en stimuleer je je verbranding.

Een goede manier om cardio te trainen is met een roeitrainer. Dit is een toestel dat je toelaat je hele lichaam te trainen tijdens je cardio oefeningen.

Wat is een roeitrainer

Een roeitrainer is een fitnesstoestel dat gebruikt wordt voor cardio oefeningen en krachttraining. Er zijn verschillende soorten roeitrainers maar ze werken allemaal op dezelfde manier.

De roeitrainer is zo populair omdat het een erg veelzijdig fitnesstoestel is. Je activeert je hele lichaam op een roeitrainer. Net hierdoor heeft het een groot voordeel ten opzichte van veel andere cardio toestellen.

Bij een roeitrainer zit je neer op het toestel en kies je de gewenste weerstand of gewicht. Vervolgens duw je je af met je benen en trek je de stang naar je borst toe. Door deze beweging te maken lijkt het alsof je aan het roeien bent. Vervolgens ga je terug door je benen en strek je je armen terug zodat je in de beginpositie komt te staan.

Verschillende soorten roeitrainers

Kopen roeitrainer? Je hebt namelijk roeitrainers in alle soorten en maten. Maar voor je de keuze maakt is het goed om te weten welke soorten er zijn en waar je rekening mee moet houden.

Gewicht

Het eerste type roeitrainers zijn roeitrainers met gewichten. Deze werken zoals de meeste typische fitnesstoestellen. Je kiest het gewenste gewicht in kilo’s en je kan aan de slag met de gewichten. Deze worden door jouw opgetrokken dankzij een stevig systeem dat werkt met een katrol en een stalen kabel.

Weerstand

Het tweede type roeitrainers zijn roeitrainers op weerstand. Deze zijn vaak een modernere en compactere versie van de roeitrainer met gewichten. Ze werken net daarom niet op gewicht maar met een zekere weerstand. Deze in in veel gevallen instelbaar. De verschillende soorten zijn:

  • Roeitrainers met magnetische weerstand. Deze fitnesstoestellen worden aangedreven door een vliegwiel. De afstand van de magneet ten opzichte van het vliegwiel bepaald de weerstand. Hoe dichter de magneet, hoe meer weerstand je zal ervaren. Afhankelijk van het type dat je kiest is de instelling manueel of elektrisch.
  • Roeitrainers met luchtweerstand. Aangedreven door lucht en niet instelbaar, zijn dit toch erg goede toestellen voor het trainen van cardio. Doordat het toestel lucht gaat aanzuigen en vrijlaten ontstaat er een weerstand afhankelijk van de intensiteit en snelheid van de bewegingen.
  • Waterweerstand is ook een optie. Dit heeft een erg gelijkaardige werking als de roeitrainer op lucht. Roeitrainers op water zijn meestal de duurste toestellen onder de roeitrainers maar deze benaderen het meest een realistisch scenario.
  • Roeitrainers met een hydraulische weerstand zijn ook een populaire keuze. Deze toestellen zijn door hun werking instelbaar en makkelijk te gebruiken.

Kies de juiste roeitrainer voor jouw workout

Nu weet je precies het verschil tussen de verschillende soorten roeitrainers. Kies de juiste roeitrainer voor jouw doeleinden en geniet van een complete en aangename training bij jouw thuis.

Zelf een fitnesstoestel hebben geeft je de kans om te trainen wanneer je maar wil, zonder tijd te verliezen. Verlies geen tijd meer met verplaatsen en ga aan de slag met de beste cardio workout.

Share: