Zien‌ ‌en‌ ‌gezien‌ ‌worden:‌ ‌welke‌ ‌bril‌ ‌past‌ ‌het‌ ‌best‌ ‌bij‌ mijn‌ ‌gezicht?‌

Zien en gezien worden welke bril past bij mijn gezicht

Op zoek naar een nieuwe bril? Of misschien ga je wel voor het eerst een montuur uitzoeken. Dit kan een hele opgave zijn. Welke bril past het best bij je gezicht en bij jouw personality?

Blikvanger

Een bril legt meer accent op je gezicht. Met het juiste montuur benadruk je jouw sterke punten. En natuurlijk moet hij ook bij je persoonlijkheid passen. Een bril is al lang niets meer om je voor te schamen maar juist een eyecatcher, een accessoire om mee te pronken. 

 

Welk model een één op één match is met jou, is afhankelijk van een aantal factoren. Je huidtint en de vorm van je gezicht bijvoorbeeld. Rond, ovaal, vierkant…elk gezicht is anders, uniek in zijn soort. In onze zoektocht naar een nieuw montuur kregen we een paar gouden tips in een optiek in Deventer.

Welke bril past bij mijn gezicht?

Om het keuzemoment bij de opticien iets makkelijk te maken hebben we voor verschillende gezichtsvormen tips verzameld.

Rond gezicht

Heb je een rond kaak en appelwangetjes waar je tantes elke verjaardag weer graag in knijpen? Oftewel: heb je een rond gezicht? Dan staan rechthoekige en brede monturen je heel goed. En ook een eigenwijs modelletje, waarbij het montuur aan de bovenkant wat breder is, is perfect voor deze gezichtsvorm.

Ovaal gezicht

Heb je een lang, smal gezicht? Lucky bastard! Mensen met een ovaal gezicht staat alles op brillengebied. Ze kunnen alle kanten op qua montuurkeuze.

Hartvormig

Heb je een breed voorhoofd dat geleidelijk smaller wordt bij de kaak, jukbeenderen en kin? Dit kan soms een wat harde indruk geven. Het best is om voor een rond, halfrond of voor een ovaal montuur te kiezen.

Vierkant

Mensen met een hoekig gezicht en een brede kaaklijn zijn, net als personen met een hartvormig gezicht, geknipt voor een rond of halfrond montuur. Ronde vormen verzachten hoekige gezichtsvormen.

Rechthoekig

Heb je een langwerpig gezicht met hoekige lijnen? Ook dan doet een rond montuur het goed, maar mensen met een rechthoekig gezicht kunnen ook voor een echte eyecatcher gaan: een grote statement bril.

Share: