Alles wat je moet weten over financieel advies in Deventer

Financieel advies in Deventer

Verzekeringen, sparen, beleggen of lenen: het begint allemaal met gedegen advies. Zeker nu de huizenmarkt bijna op slot zit, is een professional aan je zijde geen overbodige luxe. Hoe weet je zeker dat je de juiste expert kiest? We nemen je mee aan de hand van een voorbeeld voor financieel advies in Deventer.

Financieel advies in Deventer – stap 1

Levi en Merel zijn starters op de woningmarkt. Op dit moment huren ze een appartement in het centrum, maar ze willen met het oog op de toekomst graag een eengezinswoning kopen in één van de omliggende wijken in de stad. Zelf weten ze nog niet veel van hypotheken en ook alle verzekeringen die bij een koophuis komen kijken, zoals een woonhuisverzekering en een overlijdensrisicoverzekering, zijn hen onbekend. Hun woonwensen hebben ze al wel in kaart:

  • een nieuwbouwwoning
  • wijk: Colmschate
  • een supermarkt in de buurt
  • kindvriendelijke accomodaties
  • een eengezinswoning, het liefst een hoekhuis
  • minimaal drie slaapkamers

Hypotheekadviseur in Deventer

Om met hun woonwensenlijstje aan de slag te gaan, moeten Levi en Merel eerst weten wat ze samen waard zijn. Oftewel: hoe hoog is de hypotheek die ze kunnen afsluiten? Er zijn verschillende hypotheekvormen en de actuele hypotheekrentes kunnen behoorlijk verschillen per hypotheekverstrekker. Hoe weten Levi en Merel of ze de beste keuze maken? Een hypotheekadviseur in Deventer kan ze hiermee helpen. Speerpunt bij het vinden van de juiste hypotheek is altijd: het moet nu betaalbaar zijn, maar ook in de toekomst. 

Haalbaarheidscheck nieuwbouw

Het stel is op zoek naar een nieuwbouwwoning, dit is geen probleem bij het afsluiten van een hypotheek. Die kan al vóór de start van de bouw worden afgesloten. In zo’n geval is wel een haalbaarheidscheck nodig. Dit houdt in dat een hypotheekadviseur hun financiële situatie induikt en een verklaring afgeeft dat jij op basis daarvan de woning kunt kopen. Dit is helemaal kosteloos.

Verzekeringen koophuis

Omdat Levi en Merel hebben besloten om te gaan kopen, zullen ze ook een aantal zaken moeten verzekeren. Zo is een woonhuisverzekering verplicht en een overlijdensrisicoverzekering in veel gevallen ook. Bij vroegtijdig overlijden wordt de overlijdensrisicoverzekering gebruikt om de hypotheek af te lossen. Daarnaast zijn een inboedelverzekering, een rechtsbijstandverzekering en een aansprakelijksverzekering aan te raden. Deze laatste drie zijn overigens niet verplicht.

Drie maanden later heeft het stel een woning gevonden aan de Holterweg en zijn ze helemaal gesetteld in hun nieuwe huisje!

Share: