Wonen in Apeldoorn

Wonen in Apeldoorn is wonen op Veluwe, wonen in een gezinsstad en de perfecte mix tussen werken en leven. Van de prachtige Parken buurt tot de kindvriendelijke Maten en het bruisende centrum. Waar kun je van genieten als inwoner van Apeldoorn? En hoe zit het met het woningaanbod? Alles wat je moet weten over wonen in Apeldoorn.

Mooi wonen in Apeldoorn

In Apeldoorn is het leven goed. Als inwoner geniet je niet alleen van een bosrijke omgeving, maar ook van vele attractieparken als De Apenheul, Julianatoren en kinderboerderij Malkenschoten. Funfact: Apeldoorn is de meest gemiddelde gemeente van Nederland. Als stad in een landelijke omgeving zonder universiteit blijkt Apeldoorn een goede mix van stedelijk en landelijk, jong en oud, rijk en arm.

Het woningaanbod 

Een koopwoning in Apeldoorn

Het aanbod van koopwoningen in Apeldoorn is flink gedaald. Volgens de cijfers van april 2019 staan er op dit moment zo’n 875 woningen te kopen. Dit is bijna 20 procent minder dan vorig jaar. Wat opvalt is dat in Apeldoorn het aantal vrijstaande huizen dat te koop staat ruim vertegenwoordigd is. Het aandeel nieuwbouw ligt op 9 procent, ruim onder het landelijke gemiddelde van 16 procent. 

Huren in Apeldoorn

Voor huurders tonen de cijfers een niet veel beter beeld. Er moet snel voldoende grond beschikbaar komen in de gemeente Apeldoorn om zo’n 500 sociale huurwoningen te kunnen bouwen. Als dat niet gebeurt dreigt de slagingskans voor dit type woningen nog verder te dalen. Een paar jaar geleden meldden zich gemiddeld 30 mensen voor een woning die beschikbaar kwam, nu 60.  Tegelijkertijd is het aantal woningen dat verhuurd wordt per jaar vrijwel gelijk: zo’n 1500. De slaagkans voor woningzoekenden is hiermee gezakt van 25 naar 22 procent.

Hypotheekadvies Apeldoorn

Toch de stap naar de huizenmarkt wagen? Die begint met een hypotheekadviseur in Apeldoorn, want hoewel je wat hypotheekadvies betreft vrij bent om je landelijk te oriënteren, kiezen de meeste toekomstige huizeneigenaren toch voor een expert uit de regio. Een hypotheekadviseur is onpartijdig en kan precies voor jou/jullie in kaart brengen wat je waard bent op de huizenmarkt, oftewel: in welke prijsklasse je naar woningen kunt zoeken. Een adviseur kan ook alles vertellen over de verschillende hypotheekvormen die er zijn en alle mogelijkheden, aangepast op jullie persoonlijke situatie. Wel zo fijn in drukke tijden op de woningmarkt!

Share: