10 feitjes die je nog niet wist over Raalte

Overweeg je een huis te kopen in Overijssel? Dan is Raalte een aanrader! Hieronder 10 feitjes die je nog niet wist over Raalte…

#1. Raalte is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. De gemeente Raalte beslaat een gebied van in totaal 17.229 hectare. In 2020 ligt het inwonertal van deze gemeente rond de 37.000 mensen.

#2. Ongeveer 126 hectare van de gemeente Raalte bestaat uit meren, sloten, rivieren en andere wateren.

#3. Raalte ligt op slechts 20 minuten afstand van de Hanzestad Deventer, een van de oudste steden van Nederland.

#4. Raalte ligt op een korte afstand van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, waar je naar hartenlust kunt wandelen, fietsen en paardrijden door schitterende bossen en langs uitgestrekte heidevelden.

#5. In Raalte wordt al sinds 1951 elke zomer een oogstfeest gevierd: Stöppelhaene. Het festival duurt vijf dagen, met als hoogtepunt het Oogstcorso op de donderdag.

#6. Raalte is tevens de thuisbasis van het populaire muziekfeest Ribs & Blues. Dit wordt sinds 1997 georganiseerd in het pinksterweekend.

#7. Het American Motorcycle Museum is gevestigd in Raalte.

#8. Je kunt prima winkelen in Raalte. Naast bekende winkelketens kun je hier ook lekker door de plaatselijke winkeltjes struinen.

#9. Raalte heeft een eigen treinstation. Naast een sprinter stopt er op werkdagen ook één keer per uur een intercity op Station Raalte.

#10. Ben je op zoek naar een koopwoning in Raalte? Een hypotheekadviseur Raalte kan je helpen bij het vinden van een hypotheek die echt bij je past

Share: