Meest populaire desserts in een restaurant

Veel mensen kijken uit naar het toetje in een restaurant Holten. Het is een van de gangen die bij veel mensen niet overgeslagen wordt en waar ook altijd plek voor overgelaten wordt. Er zijn er een aantal die je altijd op de kaart terugvindt en ook met enig regelmaat worden besteld. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Dame Blanche. Dit nagerecht bestaat uit vanilleroomijs en warme chocoladesaus. Bij sommige restaurants wordt de chocoladesaus ook apart geserveerd, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel je op jouw ijs doet. Ieder restaurant zal er altijd iets unieks van maken voor jouw nagerecht.

 

Een variatie op een simpel gerecht

Een ander nagerecht dat regelmatig besteld wordt, is de Crème Brulee. Dit nagerecht is eenvoudig te maken. Het enige wat ervoor nodig is, is room, melk, suiker en eierdooiers. Ook vanille en een kaneelstokje worden gebruikt bij verschillende restaurants. Het suikerlaagje wordt met een brander gekarameliseerd, zodat je een knapperige top krijgt. Restaurants serveren dit toetje in verschillende schaaltjes, waardoor je toch voor verrassingen staat. Je zult ook hier nooit eenzelfde gerecht aantreffen, ondanks dat de ingrediënten hetzelfde blijven. Thuis kun je dit gerecht ook eenvoudig namaken met de juiste middelen.

 

Tiramisu met veel verschillende variaties

Ook de tiramisu is een van de meest favoriete desserts in het restaurant. Er zijn veel verschillende variaties op dit toetje te vinden. Zo zijn er ook restaurants die de tiramisu minder vet maken. Dit gebeurt door mascarpone te mengen of juist te vervangen door slagroom. Ook gelatine wordt wel eens gebruikt als vervanging van rauwe eieren. Zo kun je dus ook voor een gezondere variant gaan en toch op de lijn letten, terwijl je geniet van een avond in een restaurant met een van de lekkerste toetjes die je vindt op de menukaart.

Share: